Foto Impressie 2012

 
  In januari gingen we verder met de uitbreiding van de sanitair ruimte en renovatie van de oude inpandige stal. In de stal werd een gasten keuken gemaakt, kwamen er eettafels en  een gezellig zitje met speelhoek.
De sanitair ruimte werd uitgebreid met een urinoir, de bestaande douche ruimte werd aan gepakt en kwam er een aparte ruimte met wastafel.  Het was een ingrijpende klus, alle elektra moest worden in gevreesd, wat een enorme bende gaf.
Tussen door moesten we een stuk dak herstellen omdat diversen dakpannen stuk waren gegooid door onze buurjongen en vriendje . Uiteraard waren zijn ouders niet blij. De afspraak is dat ze ons aan komende zomer komen helpen met klusjes.
Nieuwe is de grote betonnen barbecue bij de overkapping. Kwam is er een voetbalspel en tafeltennis tafel.
Vlak voor het seizoen begint, is het dankzij de hulp van ons klusvrienden Willem, Rob en Mischa toch gelukt bijna alles af te krijgen. De recreatie ruimte "De Stal "is nog niet helemaal klaar dat wordt een klus voor later.

Het voorseizoen begon rustig.  In het hoogseizoen waren er weer volop jonge gasten, was de trampolines dagelijks druk bezet, zwembad overvol, en maakte we vele blij met een gezellige kampvuurtje, blijft altijd een spannend gebeuren voor de kinderen.

Half juli werden wij opnieuw opa en oma, en dit keer van kleindochter..." Rowan", na 4 kleinzoons zeker een klein feestje. Onze jongste dochter kreeg door haar nieuwe de zorg over zijn dochtertje Marieke en Maarten, zo waren er ineens 5 kleinzoons en 2 kleindochters.

Onze viervoeter Tess, inmiddels een half jaar is gegroeid tot bijna een volwaardige herder. Geniet van alle aandacht en heeft het prima naar de zin op de hoeve. Onder de hoede van onze oudere hond Quinta doet ze het heel goed.

Zoals alle jaren proberen we na het zomer seizoen renovatie werk te doen aan de gebouwen.  Ook dit jaar weer het dak, als een rode draad, ging de stijger weer tegen de schuur en werden er weer nieuwe daklatten getimmerd en vele dakpannen gesjouwd. Het dak van het hoge schuur is eindelijk na jaren dicht. Ook het naast liggend gedeelte werd aan beiden kanten te gelijk gedaan, was zwaar maar een beetje trots zijn we wel op ons zelf ....

In oktober  maakte we de laatste stukjes af van het dak.
Tijdens het maaien reed Ruud op een hornaar nest welke in een bramen struik hing, beiden werden we gestoken door hoornaars. Jolanda  kreeg en allergisch reactie en moest toch even naar de eerste hulp in het zieken huis. Met anti middelen weer naar huis en voortaan medicijnen in de buurt want je weet maar nooit voor een volgend keer...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ruud en Jolanda de knecht Le Montet 87500 Ladignac-Le-Long Frankrijk